Najbizarnejšie nehody na pracovisku: zakopnutie o psa či napadnutie medveďom

Doba čítania: 6 minutes

Niektorým sa zdá, že najhoršie zranenie, ktoré by mohli utrpieť v práci, je nepríjemný papierový rez, a pravdepodobne by ani nerozmýšľali nad inými pracovnými nehodami. Väčšina zranení na pracovisku sú pošmyknutia, zakopnutia alebo pády, ale čudovali by ste sa, koľko bizarných zranení a incidentov sa odohralo. Tu sú niektoré z tých najzaujímavejších.

Pracovisko môže skrývať rôzne nebezpečenstvá, ktoré by sme možno nečakali. Na stavbe je bežné byť obozretný pri práci s ťažkými strojmi, no menej sa hovorí o nebezpečenstve stretu s divokou zverou, ako sú napríklad diviaky alebo medvede.

V kanceláriách sa zas môžu stať zdanlivo neškodné incidenty – od zakopnutia o zle položené káble až po úrazy spôsobené nesprávne umiestneným nábytkom. Aby ste sa vyhli podobným situáciám, je dôležité dodržiavať základné bezpečnostné pravidlá a vždy venovať pozornosť svojmu okoliu, bez ohľadu na to, či pracujete z domu, v exteriéri alebo v kancelárii.

Zakopnutie o psa

Alison pracuje ako dekoratérka pre veľký americký obchodný dom v New Yorku a pravidelne pracuje z domu. Všetky vzorky látok, ktoré potrebuje k výkonu svojho zamestnania, má uschované v garáži. Jedného dňa Alison po ceste do garáže zakopla o svojho psa a zlomila si zápästie.

Po incidente sa mladá Američanka pokúsila požiadať o odškodnenie, ale to jej bolo najprv zamietnuté. Avšak vyššie súdy toto rozhodnutie zvrátili, keďže jej dom bol jej pracovným prostredím a nehoda nastala počas toho, ako si išla vyzdvihnúť pracovné predmety.

Napadnutie medveďom

Josha napadol grizzly medveď počas toho, ako pracoval v turistickom parku Yellowstone. Josh pracoval ako kŕmič medveďov, čo nie je považované za veľmi bezpečné povalanie. Počas toho, ako oddychoval a fajčil marihuanu, jeden z medveďov naňho zaútočil.

Niektorí by povedali, že nehoda bola len otázkou času. Rozsudok ale znel nasledovne: podľa sudcu marihuana nezohrala v útoku žiadnu rolu – pretože medvede nerozlišujú podľa rasy, vierovyznania, etnickej príslušnosti alebo užívania marihuany, útočia rovnako na všetkých. Josh napokon získal 65 000 dolárov na pokrytie svojich lekárskych výdavkov.

Zásah bleskom v kancelárii

Šanca, že vás zasiahne blesk, je asi 1 ku 300 000, takže pravdepodobnosť je veľmi malá. Robert, učiteľ telesnej výchovy na základnej škole v Alabame, musel mať teda ozaj veľké „šťastie“. Obľúbený učiteľ bol zasiahnutý bleskom počas toho, ako sedel vo svojom kabinete. Robert sa z toho našťastie dostal živý.

Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb uvádzajú, že približne jedna tretina zranení spôsobených bleskom sa stane v interiéri. Pre najlepšiu ochranu počas búrky sa uistite, že máte určitý odstup od veľkých okien.

Obeta hranolčekom

Zamestnankyni v McDonalde počas pripravovania objednávky vykĺzlo z rúk malé vrecúško s hranolkami. Impulzívne sa poň rýchlo zohla, aby vrecúško zachytila skôr, ako dopadne na podlahu. Poranila si tým krk, ale vrecúško s hranolčekmi zachránila. Tomu sa hovorí pracovné nasadenie!

Pád cez palubu

Spadli ste niekedy do mrazivej studenej vody? Reportérke sa takéto nešťastie stalo priamo počas živého vysielania pre národnú televíziu v Holandsku.

Keď moderátorka spravodajstva išla urobiť rozhovor na plachetnici, pošmykla sa a spadla do vody. Jej kameraman celý incident zachytil na kameru. Video z reportáže sa stalo virálnym, môžete sa na ňom pobaviť tu.

Prilepená šošovka o šošovku

V maloobchodných predajniach dochádza k nespočetnému množstvu pracovných úrazov. Jeden z nich sa týka pracovníka v obchode s elektronikou v Spojenom kráľovstve, ktorému sa podarilo prilepiť videokameru k oku.

Predchádzal tomu detský žartík – skupinka násťročných sa vybrala do obchodu s elektronikou a rozbila výstavný kus videokamery. Zamestnanec dostal pokyn, aby rozbitú šošovku z videokamery opäť prilepil na miesto. Pri testovaní kamery si však uvedomil, že mu šošovka ostala prilepená k oku.

Dokonca mu po prenose do nemocnice bolo povedané, aby prestal natáčať v nemocničnom prostredí. Mladý predavač tak musel uistiť personál, že naozaj nič nenahráva, len má kameru prilepenú k oku.

Stratené prsty

Táto nehoda sa stala vo Švajčiarsku, v jednom luxusnom hoteli. Jeden z kuchárov počas pripravovania lahodného pokrmu pre hostí použil stroj na krájanie mäsa a tým prišiel o svoj prst. Podľa jeho slov sa jednalo o chybu stroja a žiadal finančné odškodnenie.

Poisťovňa sa rozhodla poslať vlastného odborníka do hotela, aby funkčnosť stroja sám skontroloval. Stalo sa to, čo nikto nečakal. Zamestnanec poisťovne si počas overovania funkcionalít stroja tiež odrezal prst. Na vlastnej koži pocítil, že stroj na krájanie mäsa má vadu. A to dosť veľkú.

Nenechajte nič na náhodu a uzatvorte si poistenie zodpovednosti za škodu pri výkone povolania, nech nemáte strach, že spôsobíte nevyčísliteľnú škodu zamestnávateľovi. Platí aj pre vodičov z povolania. Vyskladajte si ho teraz so zľavou. Ak je poistených 10 až 50 osôb, môžete získať zľavu 10 %. Pri viac ako 50 osobách sa zľava zvýši na 20 %.

Odvoz zadarmo

V roku 1997 vodič nemocničného autobusu v Zimbabwe, ktorý mal prevážať 20 duševne chorých pacientov, zastavil autobus, aby si dal menšiu pauzu a aby sa občerstvil.

Po návrate do autobusu si všimol, že všetkým pacientom sa podarilo utiecť a zmizli. Rozhodne si nechcel priznať svoju chybu, a tak sa rozhodol nájsť spôsob, ako ubrániť svoju česť.

Vodič prišiel na autobusovú zastávku, kde čakajúcim ponúkol odvoz zadarmo. Keďže logistická situácia v Afrike nie je najideálnejšia, všetci súhlasili. Asi už tušíte, ako to dopadlo. Vynaliezavý vodič namiesto pacientov, ktorí utiekli, dopravil nevinných cestujúcich do psychiatrickej liečebne. Trik bol rozpoznaný až tri dni po incidente.

Text: RedakciaVdobrom.sk, Sheakley.com, Insurancethoughtleadership.com

Obrázky: Pixabay


Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Zostaňme v kontakte!

Nenechajte si ujsť dôležité novinky, inšpiratívne články či praktické témy zo sveta poistenia.
Prihláste sa k odberu noviniek a o všetkom sa dozviete ako prví.

Mohlo by vás zaujímať: