Pravá blondínka či Hulk: Ktorý typ vodiča ste?

Doba čítania: 7 minutes

Na ceste diabol, mimo ciest anjelik. Správanie niektorých vodičov vie miestami pripomínať poriadny horor. V mnohých sa na cestách prebúdzajú tie najstrašidelnejšie tvory, ktoré by nikto nechcel vyprovokovať. Považujete sa za agresívneho vodiča alebo večného pohoďáka, ktorého tak ľahko nič nevytočí?

Ste za volantom Hulk, Dom Toretto (Rýchlo a zbesilo), Alf, Elle Woods (Pravá blondínka), Charlie Harper (2 a pol chlapa) alebo niekto úplne iný? V našom článku zistíte, ktorá fiktívna postava najviac zodpovedá vášmu štýlu jazdy.

Dominic „Dom“ Toretto  (Rýchlo a zbesilo)

Diaľnica je vaša pretekárska dráha.

Potrebujete všetkých predbehnúť a ste otrávený, ak vám v tom niekto bráni. Nenávidíte množstvo áut na cestách a dodržať odporúčanú vzdialenosť od auta pred vami sa vám nedarí. Riadite sa mottom ,,Nemám čas strácať čas“.

Výkon – to je o čo tu ide. Možno trávite hodiny či dni zatvorený v garáži, kde ladíte, opravujete a vylepšuje svojho štvornohého tátoša. Svoju „lásku“ na štyroch kolesách radi testujete za bežnej prevádzky a dopravným predpisom nekladiete veľkú váhu.

Ak sa na trhu objaví technologická novinka, ktorá potenciálne zvýši výkon vášho auta, chcete ju ihneď. No i napriek tomu nikdy nie ste 100 % spokojný a tajne očkom pozeráte po novom, svižnejšom autíčku. Pri kúpe nového auta nezabudnite aj na poistenie. Povinné zmluvné poistenie je zo zákona povinné (ako už názov napovedá), preto si vyberte to najlepšie.

S naším PZP vám bude poistné plnenie vyplatené do 24 hodín a k dispozícii sú vám asistenčné služby dostupné 24/7, 365 dní v roku. Vypočítajte si nezáväznú výšku poistného TU.

Elle Woods (Pravá blondínka)

Girl boss.

Brázdite ulice mesta, aby ste stihli svoje deti načas vyložiť v škôlke, do toho sa online pripojíte na meeting (ktorý si prepojíte s handsfree) a zhltnete raňajkové smoothie. Popritom vyzdvihnete veci z čistiarne a počas 30 minútovej cesty sa vám podarí zorganizovať celý vianočný firemný večierok. Spoločnosť, pre ktorú pracujete, vďačí za veľké úspechy práve vám.

V diári vám svieti o 8:30 návšteva zubára a už o 8:50 musíte byť na opačnom konci mesta na mítingu s dôležitým klientom. Preto vás nepoteší, keď sa dostanete do dopravnej zápchy. Napokon vždy nejakým zázrakom prídete všade načas. Po ceste domov sa ešte zastavíte v supermarkete, skočíte na jogu, absolvujete ďalší míting a vyzdvihnete deti z krúžkov. Domov prídete plná energie i napriek tomu, že ste posledné týždne tvrdo makali až do neskorého večera.

Semir Gerkhan (Kobra 11)

Dušou policajt.

Ste to práve vy, kto pohoršene dvíha obočie, keď okolo nich prefrčí spomínaný Dominic Toretto. Pravidlá sú na to, aby sa dodržiavali, výnimkou nie sú ani tie cestné. Tam, kde je predpísaná 80-tka, idete rýchlosťou 80.

Zastavujete na každej stopke, aj keď široko-ďaleko nie je ani náznak civilizácie. Auto udržiavate v čistote a počas šoférovania výlučne netelefonujete, ani len prostredníctvom handsfree. Obľubujete ticho, hudba z rádia vás rozptyľuje. Na vozovke ste 100 % sústredený a bezpečie vás a vašich spolujazdcov je na prvom mieste.

Regina George (Protivné baby)

Na výzore vám záleží.

Z obrovských okuliarov vám trčia trsy umelých mihalníc a v odkladacom priestore nechýba pohárik s lattečkom. Ste vždy dokonale upravená. Chlapi sa za vami len tak obzerajú, nie len na ulici, ale aj na cestách. Povráva sa, že niektorí muži za volantom, ktorých ste očarili svojou krásou, spôsobili menšiu autonehodu a zablokovali celú premávku na 30 minút.

„Regina“ šoféruje výlučne športiak alebo veľký Bavorák. Na červenej si prepudruje nos a na pery si nanesie svoj obľúbený rúž. Akonáhle na semafore zabliká zelená, dáva nohu na plyn a uháňa mestom. Kam sa tak ponáhľa? Na dôležitú skúšku do školy, za svojím drahým, pre deti do školy, alebo na manikúru? To sa nikdy nedozvieme.

Alf (Alf)

Stratený vo veľkomeste.

Vo veľkomestách sa cítite ako v inom vesmíre. Bez GPS by ste boli stratený a keď omylom odbočíte na diaľnicu do Rakúska, nervózne premýšľate, či budete mať možnosť sa niekde otočiť, alebo skončíte svoju púť až v Grazi.

Párkrát vám „zdochne“ motor. Vodiči na vás trúbia, sťahujú okienka a kričia nepekné veci. Vás to ale nezaujíma. Vaším jediným cieľom je prísť do cieľa živý a zdravý. Úprimne sa neviete dočkať, kedy konečne vystúpite z auta a položíte nohy na pevnú zem.

Ešte ale netušíte, že vystúpeniu z auta predchádza parkovanie. To sa ešte len zapotíte. Po márnom pokuse zaparkovať do úzkej medzery radšej zvolíte parkovanie v podzemnej garáži nákupného centra a uvažujete nad „deckom“ vína. Možno aj dvomi. Domov pôjdete radšej autobusom alebo vlakom a po svoje auto pošlete niekoho iného.

Hulk (Hulk)

Na cestách vás nespoznávajú.

Na diaľnici sa vo vás prebúdza Hulk. Myslíte si, že ste obklopený samými neschopnými hlupákmiradi si aj zakričíte na ostatných vodičov z bezpečia svojho auta. Váš klaksón sa rozlieha slovenskými cestami. Toto správanie je často poháňané hnevom, frustráciou, netrpezlivosťou alebo pocitom nadradenosti na cestách.

Nechávate svojim emóciám voľný rozbeh. Máte ťažké srdce na šoféra „Alfa“ a keď vidíte na aute ŠPZ z ďalekého kraja, vrie to vo vás. Avšak po príchode do cieľa vystúpite z auta s úsmevom na tvári, v dobrej nálade, hmkajúc si svoju obľúbenú pesničku. Všetok svoj hnev ste totiž vypustili počas cesty.

Charlie Harper (2 a pol chlapa)

Rodinný taxikár.

Nikdy ste sa nechceli stať profi vodičom, ale donútil vás tlak okolia. Ráno odveziete deti do školy, nie len tie vaše, ale aj susedove. Popoludní ich zas rozveziete na krúžky a potom domov.

Párkrát za týždeň absolvujete nákupy potravín, cez víkend zas odveziete celú rodinku k príbuzným. Musíte byť vždy v strehu. Keď vám mladší brat zavolá z párty, že zmeškal posledný autobus domov, s „radosťou“ sadáte polorozospatý za volant. Nikdy ste si nemysleli, že budete za volantom tráviť toľko času.

Božiu trpezlivosť vám však každý závidí. Nevadí vám kolóna, pomalí vodiči, ani tí, ktorí nerešpektujú pravidlá cestnej premávky. Ste tak trošku flegmatik. V zachovaní si celkovej pohody vám pomáhajú hlboké nádychy a výdychy. Alebo sú to skôr ťažké povzdychy?

Auto sa pre vás stalo vaším prechodným domovom. V úložných priestoroch vášho luxusného a voňavého auta nachádzate obaly od cukríkov, krabičky od džúsov a zabudnuté ponožky vášho syna. A namiesto voňavého stromčeka sa vám nad hlavou pohojdáva gumená kyslá žížalka.

Uzatvorte si PZP do 15.11 a ste v hre o špičkové pneumatiky.

Bonus: Šofér začiatočník

Trpezlivosť, trpezlivosť, trpezlivosť.

S čerstvo pečenými vodičmi treba mať väčšiu trpezlivosť. Každý sme niekde začínali. Ako šofér začiatočník spoznávame cesty na vlastnú päsť, učíme sa na vlastných chybách a dúfame, že skúsenejší vodiči k nám budú zhovievajší.

Sme plní nadšenia z našej prvej cesty autom a máme chuť sa odviezť minimálne do Chorvátska. No počas prvého tankovania nám pri pohľade na sumu za benzín skoro vypadnú oči z jamôk a náš pôvodný zámer si rýchlo rozmyslíme. Rozhodneme sa aspoň navštíviť rodičov, dúfajúc, že nám zabalia niečo na večeru, nech aspoň na niečom ušetríme.

Pozorne si všímame každú dopravnú značku – policajti by nás označili za najzodpovednejších vodičov cestnej premávky. Tabuľa ukazuje odporúčanú rýchlosť 100 km/h, my ale pre istotu neprekročíme 80 km/h. Za nami sa už tvorí menšia kolóna áut a trúbenie za naším chrbtom sa snažíme ignorovať. Tréning robí majstra a preto to na cestách netreba vzdať.

Text: RedakciaVdobrom.sk, Alza.sk

Obrázky: Pixabay, esquireme.com, gala.de, productplacementblog.com, Flickr.com, Mediaklik.sk, pluggedin.com, IMDb., mercurynews.com


Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Zostaňme v kontakte!

Nenechajte si ujsť dôležité novinky, inšpiratívne články či praktické témy zo sveta poistenia.
Prihláste sa k odberu noviniek a o všetkom sa dozviete ako prví.

Mohlo by vás zaujímať: