Vyskúšali by ste noc v kontajneri?

Doba čítania: 8 minutes

Netradičné ubytovania ponúkajú úplne nový pohľad na nocľah v rôznych kútoch sveta. Od drevených bungalovov na stromoch po luxusné igloo hotely v arktických oblastiach. Tieto miesta nie sú len miestom na spanie, ale zážitkom samým o sebe.

Kreativite sa v dnešnej dobe naozaj hranice nekladú. To isté platí aj o miestach, kde sa môžete uchýliť na nocľah. Ubytovacie portály ponúkajú rôzne zaujímavé možnosti na ubytovanie, ktoré vám okrem dokonalého odpočinku prinesú aj nezabudnuteľný zážitok. Tak čo, kde sa rozhodnete stráviť noc najbližšie?

Domčeky na strome

Pobyt v domčeku na strome ponúka jedinečný zážitok, ktorý sa vymyká bežným hotelovým ubytovaniam. Ide o spojenie prírody a komfortu, kde máte možnosť prežiť ,,detský sen“ o vlastnom úkryte medzi konármi stromov. Takýto pobyt predstavuje pocit dobrodružstva v blízkosti prírody, s nádhernými výhľadmi na okolité lesy či hory.

Domčeky na strome majú často unikátny dizajn a každý je jedinečný. Mnohé domčeky sú navyše postavené s ohľadom na životné prostredie, používajúc trvalo udržateľné materiály a technológie.

V rámci poistenia domácnosti máte poistenú aj okrasnú záhradku, záhradný nábytok, záhradné grily a detské herné prvky. Poistite svoju domácnosť TU.

Väčšina moderných domčekov má integrované WC a kúpeľne v rámci ubytovania, čo zabezpečuje pohodlie hostí. Niektoré luxusnejšie varianty môžu ponúkať aj sprchové kúty alebo vane s výhľadom do prírody. 

Moderné domčeky na strome sú navrhnuté tak, aby poskytovali vysokú úroveň komfortu a hygieny, aj keď sa nachádzajú uprostred prírody. Pobyt v domčeku na strome je preto ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú unikátny a nezabudnuteľný zážitok, spájajúci dobrodružstvo a komfort v srdci prírody.

  • Treehotel, Švédsko – hotel ponúka niekoľko rôznych domčekov na strome, z ktorých každý má jedinečný dizajn, ako napríklad „Mirrorcube“ alebo „Bird’s Nest“.
  • Treehouse pod lesom, Muráň – nachádza sa v obklopení prírody Gemera a Národného parku Muránska planina.
  • Treehouse, Čadca – nachádza sa uprostred lesného prostredia Kysúc a je vhodná aj pre rodinky s deťmi. 

Igloo a ľadové hotely

Igloo, tradičné obydlia postavené z kompaktných snehových blokov, sa v modernom svete transformovali na architektonické jednotky s vyhrievanými spacími vakmi a pohodlím potrebným pre hostí. Zoskupenia iglú vytvárajú igloo dediny, kde môžete zažiť pokoj a ticho zimnej krajiny a ráno sa prebudiť s úžasným výhľadom na zasneženú krajinku.

Ľadové hotely často slúžia ako exkluzívne miesta na svadby a sú základňou pre zimné športy.

Kakslauttanen Arctic Resort. Leonardo.sk
  • Icehotel, Švédsko: Tento hotel je kompletne postavený z ľadu a snehu a každý rok je nanovo vytvorený. Ponúka nádherne vyrezávané ľadové izby.
  • Kakslauttanen Arctic Resort, Fínsko: Ubytovanie v sklenených iglú, ktoré umožňujú pozorovanie polárnej žiary priamo z postele.

Jaskynné hotely

Jaskynné hotely sú zvyčajne umiestnené v oblastiach s bohatou jaskynnou sieťou, kde sú jaskyne vytesané priamo do skaly. Ich architektúra a dizajn využívajú prírodné kamenné a skalné útvary, čím pre hostí ponúkajú jedinečný zážitok.

Jaskynné hotely čerpajú z prírodných materiálov prostredia, čím sa stávajú súčasťou okolitej scenérie. Niektoré hotely sa nachádzajú v horských oblastiach s pohľadom na vysoké vrchy, zatiaľ čo iné sú ukryté v údoliach alebo pri pobreží mora. 

  • Gamirasu Cave Hotel, Turecko: Tento hotel sa nachádza v Kapadócii a ponúka izby vytesané do sopečných skál, ktoré kedysi slúžili ako kláštor.
Gamirasu I Cappadocia Cave Hotel | Cappadocia Kaya Otel

Kapsulové hotely

Kapsulové ubytovanie predstavuje modernú formu ubytovania, ktorá sa rýchlo šíri po celom svete. Kapsule, mikro-izby, sú navrhnuté tak, aby poskytovali kompaktný, no pohodlný priestor pre jednotlivcov. Sú ideálne pre cestovateľov, ktorí hľadajú cenovo dostupné a praktické riešenie na krátkodobý pobyt.

Kapsulové hotely a ubytovne často ponúkajú moderné vybavenie vrátane pohodlných postelí a malého úložného priestoru. Každá kapsula je vybavená aj súkromným osvetlením a nabíjačkami pre elektroniku.

Kapsule sú vďaka svojej nízkej cene za noc obľúbenou voľbou pre mladých cestovateľov. Kapsulové hotely sú veľmi populárne vo veľkých a preľudnených mestách, ako napríklad Tokyo, kde ich nájdete na každom rohu. Kapsule sa dokonca nachádzajú aj na frekventovaných letiskách, ktoré ponúkajú miesto na nocľah pre mnohých tranzitujúcich cestovateľov.

Ryokany

Ryokanytradičné japonské hostely, ktoré ponúkajú autentické zážitky vrátane národných jedál a kúpeľov.

Ryokany sú symbolmi japonskej pohostinnosti a kultúry. Ich architektonický štýl zahŕňa tatami izby so slamenými podlahami a drevenými závesmi, ktoré rozdeľujú priestory. Nízke stoly a futony na spanie nájdete v každom ryokane. Služby sa zvyčajne zameriavajú na dokonalý relax, pričom vrcholom je kaiseki večera – viacchodový jedálny lístok podávaný priamo v izbe.

Jedným z najvýznamnejších prvokov ryokanov sú onsen kúpele a prírodné termálne bazény. Oblečenie yukata (bavlnené letné kimono) dodáva pobytu v ryokane ďalší rozmer autenticity a pohodlia.

S cestovným poistením od Wüstenrot máte ako bonus k dispozícií Asistenčné služby 24/7. Poistite sa last minute.

Pre tých, ktorí hľadajú viac ako len ubytovanie, ryokany predstavujú výnimočnú možnosť preniknúť do hĺbky japonskej kultúry.

Glamping

Glamping, alebo „glamorous camping“, kombinuje komfort a luxus s dobrodružstvom kempovania. Tento trend zohľadňuje potreby cestovateľov, ktorí túžia po zážitku v prírode bez obetovania pohodlia a štýlu.

Glamping Hub ponúka rôzne glampingové miesta po celom svete, od luxusných stanov a jurt až po stromové domčeky a chaty.

Pri glampingu ide o viac ako len jednoduché stanovanie. Hostia majú možnosť bývať v špeciálne navrhnutých stanoch alebo iných typoch ubytovania, ktoré ponúkajú prvotriedne vybavenie ako pohodlné postele, plne vybavené kúpeľne a často aj klimatizáciu a Wi-Fi. 

Glamping nie je len o ubytovaní, ale aj o zážitkoch. Hostia môžu využívať rôzne aktivity a služby, ktoré sú k dispozícii v mieste, ako sú turistika, jazda na koni, vodné športy, či wellness procedúry. Okrem toho sa často organizujú aj kulinárske zážitky s degustáciami miestnych špecialít a vinárske túry.

Atmosféra glampingu je spojením relaxácie a dobrodružstva, kde hostia môžu stráviť čas s rodinou a priateľmi, zbližovať sa s prírodou a zároveň si užívať pohodlie. 

Obytné kontajnery 

Obytné kontajnery sú kontajnery, ktoré boli pôvodne navrhnuté na nákladnú dopravu. Kontajnery sa adaptujú na komfortné obytné priestory pre rôzne účely.

Montáž kontajnerov je relatívne jednoduchá a rýchla, čo znižuje náklady a časový rámec v porovnaní s tradičnými stavebnými technikami. Táto mobilnosť umožňuje umiestniť kontajnery prakticky kdekoľvek, čím poskytujú flexibilitu v použití – od dočasných obytných priestorov po stále bývanie, kancelárie, obchody alebo iné komerčné účely. Kontajnery sa môžu nachádzať v obklopení prírody, neďaleko pláže či vo vysokých nadmorských výškach.

Buďte chránení pred okradnutím v zahraničí s cestovným poistením.

Interiéry môžu byť prispôsobené individuálnym požiadavkám a štýlu, čím i napriek svojej pôvodnej funkcii vedia byť pohodlné a esteticky príťažlivé.

Obytné kontajnery, Vihorlat.com

Riády

Riády sú špecifické stavby typické pre marockú architektúru a kultúru. V Maroku je pobyt v riáde jedným zo spôsobov, akým môžete okúsiť bohatú miestnu kultúru a architektúru. Riády sú tradičné marocké domy, ktoré sa transformovali na luxusné ubytovanie pre návštevníkov, často nachádzajúce sa v historických centrách mestských oblastí ako Marrákeš, Fés a Rabat. 

Architektúra riádov prekypuje detailami. Ich typické nádvoria sú vybavené fontánami a zdobené mozaikami a rukou vyrezávaným dreveným nábytkom. Interiéry riádov sú zvyčajne bohaté na farebné textílie, čo vytvára exotický dojem.

Pobyt v riáde nie je len o ubytovaní, ale aj o skúsenosti s marockou pohostinnosťou. Majitelia riádov a ich personál sa starajú o každého hosťa individuálne. Hostia majú možnosť vychutnať si tradičné marocké jedlá pripravené z čerstvých miestnych surovín, čím sa pobyt v riáde stáva aj kulinárskym dobrodružstvom.

Pre tých, ktorí hľadajú autentickú a osobitnú skúsenosť v Maroku, je pobyt v riáde ideálnou voľbou. 

Text: Travel.com, RedakciaVdobrom.sk

Obrázky: Shutterstock, Pixabay, Leonardo, Vihorlat.com, Kaya Otel


Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Zostaňme v kontakte!

Nenechajte si ujsť dôležité novinky, inšpiratívne články či praktické témy zo sveta poistenia.
Prihláste sa k odberu noviniek a o všetkom sa dozviete ako prví.

Mohlo by vás zaujímať: