Noc v ponorke či medzi gorilami: najdrahšie hotely sveta

Doba čítania: 8 minutes

Kde trávia dovolenku celebrity, milionári či multimilionári? Tie najluxusnejšie hotely na svete ponúkajú okrem nezabudnuteľného zážitku aj súkromný transfér, privátneho šéfkuchára, nekonečný bazén a mnoho ďaľšieho, o čom sa niektorým z nás môže len snívať. Za takýto servis treba siahnuť hlboko do vrecka. Už len jedna noc v tom najdrahšom hoteli stojí toľko, koľko 3-izbový byt v Bratislave.

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, aké by to bolo spať v ponorke alebo prebúdzať sa na púšti? Vybrali sme 7 hotelov, ktoré sú považované za tie najdrahšie a najluxusnejšie na svete.

Tu trávia dovolenku tí najzámožnejší, tí ktorí túžia po oddychu a ich cieľom je na dovolenke zresetovať myseľ, úplne vypnúť a mať o seba a svoju rodinu dobre postarané.

Každé ubytovanie ponúka aj špičkovú medzinárodnú kuchyňu, masáže, wellness centrum a balíček aktivít, či atraktívnu ponuku výletov.

7. Soneva Jani, Maldivy (4 000 eur)

Nie je prekvapením, že do top sedmičky najdrahších hotelov na svete sa zaradil aj rezort na Maldivách. Tyrkysové more, nekonečné západy slnka, božský kľud ponúka každý jeden rezort na Maldivách, ale rezort Soneva Jani je predsa len niečím výnimočný.

Zdroj: Soneva Jani

,,Spustiť sa tobogánom z izby priamo do modrej lagúny? V Soneva Jani nič nie je nemožné.“

Rezort Soneva Jani ponúka ubytovanie vo vodných vilkách aj v plážových bungalovoch. Každá vodná vila poskytuje vlastný súkromný bazén a strechu, ktorú je možné odsunúť a z hlavnej spálne pozorovať hviezdy.

Atol, koralový ostrov – ponúka výbornú príležitosť na šnorchlovanie či potápanie, počas ktorých môžu hostia pozorovať žraloky, korytnačky a raje.

Zdroj: Soneva Jani

Vo všetkých izbách nájdu hostia vonkajšiu kúpeľňu s vonkajšou sprchou. Na ostrove sa tiež nachádza kino pod holým nebom a tenisové kurty. Toto všetko môžu mať dovolenkári už od 4 000 eur na noc.

6. Amangiri, Utah (4 000 eur)

Amangiri hotel je ideálnym útočiskom pre ľudí, ktorí chcú byť čo najviac vzdialení od civilizácie a ich jediným prianím je užívať si božské ticho a nebo plné hviezd. Hotel sa nachádza len zopár kilometrov od svetoznámeho Grand Canyonu v USA.

Zdroj: Amangiri

Každá suita má vonkajší salónik a krb s rozsiahlym výhľadom na púšť, zatiaľ čo niektoré majú vlastný bazén alebo strešnú terasu.

Zmena plánov? S poistením storna cesty vám neprepadne ani cent za zaplatenú dovolenku. Poistite sa online na W dobrom došli (wuestenrot.sk).

Hotel na utahskej púšti ponúka medzinárodnú kuchyňu, kde nesmú chýbať možnosti pre vegánov či celiatikov. Ubytovanie ponúka jeden z najlepších wellnessov v Amerike a každý deň organizuje nenáročné túry po okolitej prírode, jógu a masáže.  

Zdroj: Amangiri

Noc v obklopení kaňonov vyjde dvoch ľudí na 4 000 eur za noc, a pri 5-člennej skupine sa ceny hýbu okolo 12 000 eur.

5. One Nature Nyaruswiga Serengeti, Tanzania (6 000 eur)

V srdci afrického Národného parku Serengeti sa nachádza hotelový klenot, ktorý ponúka jedinečný zážitok pre každého z hostí.

Zdroj: Serengeti NP

Ľahnúť si do obrovskej vane s výhľadom na slony a pokojne odfukovať v posteli s baldachýnom, kde sa vám za oknami sem-tam mihnú levy a zebry, je počas pobytu v tomto hoteli úplne bežné.

Poistite si domácnosť už za 42€ na rok s poistením W dobrom domov.

Pri asistenčných službách, ktoré dostanete ako bonus k poisteniu, platí, že vybavenie domácnosti nie sú len steny, nábytok či spotrebiče. V rámci dobre nastaveného poistenia bývania máte po ruke pomoc aj pri strate dokladov, kľúčov či zneužití vášho mobilu. Práve zneužitie či krádež mobilného telefónu patrí k najčastejším nepríjemným incidentom v zahraničí.

Počas chladnejších nocí sa môžete ponoriť do vyhrievaného bazénu s nekonečným okrajom, ktorý ponúka na jednej strane vírivú vaňu a na druhej strane alko a nealko bar. Počas celého vášho pobytu sa o vaše žalúdky postará privátny šéfkuchár.

Zdroj: Serengeti NP

Cena začína už od 4 100 eur na noc pre jednu osobu. Ak sa v hoteli chce ubytovať 4-členná rodina, cena za luxusný rodinný stan ich vyjde na 6000 až 8000 eur.  

4. Como Laucala Island resort, Fiji (7 000 eur)

Sukromný ostrov v Tichomorí? Ničím nerušený oddych, minimum ľudí a nedotknutá príroda. To všetko ponúka hotel COMO na ostrove Laucala.

Zdroj: Como-laucala-island

Laucala je súkromný ostrov a patrí Dietrichovi Mateschitzovi, majiteľovi Red Bullu a jeho pravidelnými návštevníkmi sú Oprah Winfrey a George Clooney.  

Vila je postavená na vrchole kopca s panoramatickým výhľadom na okolitú krajinu a oceán. Ubytovaní môžu využívať služby osobného kuchára, ktorý pripraví jedlá podľa ich želania. Hostia sa na Laucala Island zvyčajne dopravujú súkromným lietadlom alebo helikoptérou, čo len pridáva na pocite exkluzivity.

Zdroj: Como-laucala-island

Ceny začínajú od 7000 eur a pre troj- a viac-členné rodiny je cena za noc okolo 11 000 eur.

3. One&Only Gorilla’s Nest, Rwanda ( 9 000 eur)

Rwanda je jediná krajina na svete, v ktorej môžete pozorovať gorily vo voľnej prírode. A čo tak pozorovať tieto fascinujúce cicavce priamo z okna vašej izby?

Zdroj: One&Only Gorilla’s Nest, Rwanda

Ubytovanie sa nachádza neďaleko Národného parku Mgahinga Gorilla v Rwande, východnej Afrike. V srdci prírody ho obklopujú majestátne eukalyptové stromy a široké sopečné hory.

Oblasť je vyhľadávaná aj milovníkmi cyklistiky a hotel bezplatne svojim hosťom poskytne všetky potreby spojené s cyklistikou. Ubytovanie ponúka túru cez bambusového pralesy, kde turisti môžu pozorovať gorily vo voľnej prírode.

Zdroj: One&Only Gorilla’s Nest, Rwanda

Noc začína už od 9 000 eur pre 2 osoby, pokiaľ hostia požiadajú o suitu (nadštandardnejšiu izbu), zaplatia okolo 22 000 eur na noc.

2. Conrad Maldivy – The Muraka (50 000 eur)

Rezort Conrad sa nachádza v Indickom oceáne a je považovaný za jeden z najluxusnejších hotelov na Maldivách. Hostia sa môžu ubytovať vo vodných vilkách, alebo v plážových bungalovoch s priamym vstupom do oceánu. Hotel je obľúbenou dovolenkovou destináciou Kardasianiek.

Zdroj: Conrad Maldives

Rezort ponúka aj jednu špeciálnu vodnú vilu, ktorá sa nachádza 5 metrov pod morom a ponúka 180 stupňový výhľad na koralový svet.

Reč je o jedinečnej vile Muraka, ktorá je zariadená luxusným nábytkom, kde nesmie chýbať ani mramorová podlaha či veľký bazén s výhľadom na oceán.

Zdroj: Conrad Maldives

Pod hladinou oceánu sa nachádza spálňa a kúpeľňa s výhľadom na podmorský svet. Žraloky, ryby, raje či korytnačky, to všetko vedia hostia pozorovať priamo zo svojej postele. Ak vás pobyt pod morom zaujal, noc v tejto vile vás vyjde na 50 000 eur.

Ako naopak cestovať s obmedzeným rozpočtom? Dočítate sa v našom článku: Ako cestovať low budget.

1.  Lovers deep submarine hotel (250 000 eur)

Najdrahším hotelom na svete je…. ponorka. Avšak, nejedná sa len tak o obyčajnú ponorku.

Zdroj: luxuo.com

Ponorka Lovers Deep ponúka luxusné podvodné ubytovanie s veľkými oknami, cez ktoré môžu hostia sledovať podmorský svet. Interiér je moderný a elegantný, so všetkým potrebným vybavením pre komfortný pobyt. Ubytovanie zahŕňa priestrannú spálňu, kúpeľňu, obývaciu izbu a jedálenský priestor.

Ponorka je počas pobytu hostí vybavená kvalifikovaným personálom a kapitánom. Hostia môžu tiež využiť šnorchlovanie, potápanie alebo organizované exkurzie. Hotel poskytuje romantické večere pod hladinou mora a špeciálne služby pre páry, ako napríklad masáže pre dvoch.

Cena za noc začína pri 250 000 eurách.

Hotel je mobilný a môže sa nachádzať na rôznych miestach podľa želania hostí. Najčastejšie sa však nachádza v Karibiku, kde podmorský svet ponúka ohromujúce výhľady na morský život a koralové útesy.

Zdroj: luxuo.com

Text: RedakciaVdobrom.sk, Booking.com

Obrázky: Soneva Jani, Signature Luxury Travel, Conrad Maldives, One and Only, COMO, Amangiri, Pixabay


Prečítajte si aj:

Najnovšie články:

Najčítanejšie články:

Sledujte nás na

sociálnych sieťach:

 

    /WustenrotSlovensko

 

  /wuestenrotslovensko

 

Zostaňme v kontakte!

Nenechajte si ujsť dôležité novinky, inšpiratívne články či praktické témy zo sveta poistenia.
Prihláste sa k odberu noviniek a o všetkom sa dozviete ako prví.

Mohlo by vás zaujímať: